Med tanke på säkerheten och trivsamheten gäller följande regler:

 1. Var artig och trevlig mot dina ryttarkamrater! Använd god kommunikation med varandra för att motverka missförstånd.
 2. All ridning sker på egen risk. Rid med hjälm med knäppt hakband, vid hoppning använd gärna säkerhetsväst.
 3. Knacka och få klartecken innan du öppnar dörren till manegen.
 4. Säkerhetsavstånd mellan hästar är minst en hästlängds avstånd. Upplys andra om din häst brukar sparka och/eller märk med rött band i svansen.
 5. Maxantal på banan är 6 stycken ekipage, vid hoppning på torsdagar max 4 stycken.
 6. Gående utan häst hänvisas till läktaren eller hörnen för att minska risken för påridning vid många ekipage på ridbanan.
 7. Vid fler ekipage på ridbanan gör i ordning hästen utanför ridhuset eller fråga om de andra ryttarna godkänner det.
 8. Högerregel gäller.
 9. Spåret har företräde framför volter och diagonaler.
 10. Skritta inte och gör inte halt på spåret.
 11. Gör upp- och avsittning vid medellinjen.
 12. Longering och tömkörning får endast ske i hela ridhuset om du är ensam i ridhuset eller högst 2 stycken om övriga ryttare godkänner det, då på ena halvan av ridhuset.
 13. Hoppning får endast ske i hela ridhuset om du är ensam i ridhuset eller om andra ryttare godkänner det och också vill hoppa, maxantal är då högst 4 ekipage. Vi hänvisar till att utföra hoppning, longering och tömkörning till mindre attraktiva tider eller att boka ridhuset.
 14. Du ansvarar för att bära ut hindermaterial efter du har hoppat.
 15. Träning med egen tränare får ske om antalet ekipage i ridhuset är högst 4 stycken, det tränande ekipaget har ej företräde framför andra ryttare, men naturligtvis visar vi hänsyn för varandra.
 16. Mocka efter din häst på ridbanan OCH utanför ridhuset. Skottkärra och grep finns att tillgå.
 17. Är du sist på plats ansvarar du för att släcka och stänga efter dig.
 18. På torsdagar om/när hinderbana står uppställd gäller följande: Ändras hindren något ska de ställas tillbaka till tidigare plats med rätt mått mellan hindren. Är ni flera som hoppar samtidigt (max 4 stycken ekipage) bör ni kommunicera med varandra och komma fram till ett gemensamt upplägg så alla får lika mycket plats.  
 19. Löshoppning är ej tillåten, går inte heller boka ridhuset för löshoppning. Endast ridning/ häst vid hand/ longering/ tömkörning är tillåtet i ridhuset. Inga lösa hästar i ridhuset! Löshoppning sker endast vid planerade löshoppningstillfällen av familjen Sundelius.

Dessa regler är till för er skull, för att motverka att olyckor sker. Tack för du hjälper oss med säkerheten och trivseln!

Hjärtligt välkomna med era hästar till oss på Ljungby Ridcenter!!